Om mig

Jag som driver livsspiralenyoga heter Mia Anidra Dahlqwist. Jag håller klasser i SoundYoga, yinyoga, Mediyoga, barnyoga. Jag erbjuder även klangmassage (se flik enskilda sessioner) Jag gör även Soundjourneys där röst, gong och skålar alltid är bestående delar men du vet aldrig vart ”mina” soundjourneys kommer att leda dig in på! Ljudresor, eller att resa med ljud kan se ut på väldigt många olika sätt och eftersom jag även älskar att uttrycka mig genom kroppen så börjar nästan alla mina ljudresor med att hitta in i kroppen med hjälp av rörelse ex frigörande dans eller några flödande yogapositioner innan du får lägga dig ner och ta emot din fortsatta resa genom ljudens magi🙏😍

Jag gillar känslan av att få öppna upp och använda alla våra sinnen medan ljuden frekvenserna tar sig in i våra olika lager i kroppen för att skapa olika sinnesstämningar i oss men även att det öppnar upp för vila och återhämtning💞

”Musik är inte bara något du hör utan något vi även känner och som berör”

Jag har även en ny workshop som heter Light n’ Love som är en ren kärleks boost på ca 2timmar!
Passet innehåller både statiska och flödande positioner, pranayama, frigörande dans, rörelse, beröring, lekfullhet, noga utvald musik , som sedan avslutas med soundhealing med röst, toning, skålar, gong, trumma mm Allt med fokus på din kropp, sinne, ljus och HJÄRTA 💓 men framförallt att vara inkännande att vara tillåtande närvarande! Alla kan delta även om du aldrig yogat förrut! för det här är ingen ”vanlig” yogaklass här kliver vi lite utanför ramarna 😉

Jag kom i kontakt med yoga för första gången för väldigt många år sedan, men såg det då mest som en ren träningsform. Det var inte förrän 2012 då våra vänner tog med oss till Ängsbacka och yogafestivalen som jag förstod att yoga kunde vara så mycket mer att det jag letat efter halva mitt liv fanns här! Efter det har jag provat mig fram i yogadjungeln efter den yoga som passar mig och min kropp allra bäst.

MediYogan kom jag i kontakt med första gången någonstans 2013-2014. Jag anmälde mig till en terminskurs som en av mina kollegor i Österbybruk undervisade i. Första gången kan jag uppriktigt säga att jag tyckte det var ganska tråkigt. Jag var då van vid mer flödesyoga och mediyogan är mer lugn och ganska få övningar. MediYogan innehåller även lite längre meditation på slutet som jag tyckte var ganska svårt i början. Men efter ett par gånger var jag fast! Herreguud det är ju precis det här min kropp behöver! Jag lärde mig andas på ett nytt sätt, jag lyckades dessutom få det ganska lugnt och stilla i mitt sinne och mitt huvud som annars snurrar på ganska bra. Jag har även kämpat väldigt hårt med mitt självförtroende och viljan att vara jag fullt ut utan att behöva fundera och anpassa sig till vad andra ska tycka och tänka. Det här är något som jag ständigt utvecklar och stärker när jag gör min yoga. MediYogan har verkligen hjälpt mig att övervinna dessa tankar, få ett bättre fokus igen.

Min livsfilosofi är och har alltid varit att alla människor är lika mycket värda att inte dömma någon utan att denne fått en chans att visa vem den är att det du ger av dig själv får du också tillbaka.  ”Give a smile to the world and world will smile you back”

Utbildning

Min utbildningsresa började efter jag kommit hem från ett MediYoga reatreat i Bali där fick så mycket nya insikter och att yoga handlar om så mycket mer och så mycket mer för mig att upptäcka och få dela med mig av till människor. Så 2017 påbörjade jag min utbildning som snart är klar. Jag är utbildad MediYoga instruktör och snart också lärare och terapeut. En fantastisk utbildning där jag lärt mig så otroligt mycket om mig själv och andra.

Jag är även utbildad förskollärare sedan 2010 men varit aktiv verksam i barnomsorgen sedan 98. Är nu också utbildad barnyogalärare så har nu barnyoga tillsammans med ”mina barn” ca 1 gång i veckan på förskolan i Marma där jag arbetar halv tid. Tanken är att så småningom även ha familjeyoga/barnyoga här hemma.

Framtiden 

I framtiden hoppas jag, förutom mina nuvarande klasser, kunna få ta emot grupper som riktar sig till stress och utbrändhet psykisk ohälsa. En önskan om att ha rehabiliteringsgrupper inom dessa områden att kunna bli remitterad från sjukvården hit då jag förstått att detta inte riktigt existerar i dagens samhälle. Jag vill att människor ska kunna komma hit ut till lugnet,finna ro inom sig själv. Få yoga och  träffa likasinnade att kunna dela och uppleva sina händelser med men också bara få vara i sig själv sin egen inre tystnad och stillhet.

Mitt inre driv har alltid varit att få hjälpa och se andra utvecklas. Först och främst barn men nu vill jag även ge mig in i de vuxnas värld och hjälpa där. Inget slår att få se någon lyckas om det så är att upptäcka bokstäver,tala eller att börja andas rätt och att leva det liv du själv vill ha🙏😍

”Be the change you wish to see in the world.” Gandhi

 Sagt om mig:

”Du charmar och får en att alltid att smila med smilbanden, du får mig alltid att le😄 Så glad att jag får följa din väg❤️de du delar med dig, och att jag fått tagit del av din kunskap i Yoga, klangsskålar, och din positiva inverkan till livet❤️🙏Tack för att jag fått lära känna dig❤️❤️Bästa bästa Mia🤗🤗🤗❤️”

”Vi känner inte varandra egentligen. Men under min tid på den här jorden så har jag lärt mig att det finns speciella människor. Dels har jag hört så gott om dig. Dels när jag såg dig första gången så bara log jag inombords. Så mycket värme och kärlek, även om du bara släppte förbi mig i kön på hemköp. Läste ditt inlägg i morse. Då log jag igen. Så glad att i den här trasiga världen finns människor som förstår livet och har styrkan att möta den som vi egentligen borde. Tack Mia för att det finns sådana som Du 🙏🍃”

”Du är ren magi är så tacksam för att få uppleva dina yogapass🙏😍💜du berör och frigör. TACK”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: