Om mig

Jag som driver livsspiralenyoga heter Mia Anidra Dahlqwist.

Jag håller klasser i SoundYoga, yinyoga, Mediyoga, barnyoga. Jag erbjuder även klangmassage (se flik enskilda sessioner) Jag gör även Soundjourneys där röst, gong och skålar alltid är bestående delar men du vet aldrig vart ”mina” soundjourneys kommer att leda dig in på! Ljudresor, eller att resa med ljud kan se ut på väldigt många olika sätt och eftersom jag även älskar att uttrycka mig genom kroppen så börjar nästan alla mina ljudresor med att hitta in i kroppen med hjälp av rörelse ex frigörande dans eller några flödande yogapositioner innan du får lägga dig ner och ta emot din fortsatta resa genom ljudens magi

Jag gillar känslan av att få öppna upp och använda alla våra sinnen medan ljuden frekvenserna tar sig in i våra olika lager i kroppen för att skapa olika sinnesstämningar i oss men även att det öppnar upp för vila och återhämtning

”Musik är inte bara något du hör utan något vi även känner och som berör”

Jag har även en ny workshop som heter Light n’ Love som är en ren kärleksboost på ca 2 timmar!

Passet innehåller både statiska och mer flödande positioner, pranayama, frigörande dans, rörelse, beröring, lekfullhet, noga utvald musik och som sedan avslutas med en soundhealing med hjälp av röst,toning, skålar, gong, mm. allt med fokus på din kropp, sinne , ljus och HJÄRTA 💓 men framförallt att vara inkännande att vara tillåtande närvarande! Alla kan delta även om du aldrig yogat förrut! Det här är ingen ”vanlig” yogaklass här kliver lite utanför ramarna;)

Jag kom i kontakt med yoga för första gången för väldigt många år sedan, men såg det då mest som en ren träningsform. Det var inte förrän 2012 under en veckas intensiv yoga under en yogafestival som jag förstod att yoga kunde vara så mycket mer att det jag letat efter halva mitt liv fanns här!  Efter det har jag provat mig fram i yogadjungeln efter den yoga som passar mig och min kropp allra bäst.

MediYogan kom jag i kontakt med första gången någonstans 2013-2014. Jag anmälde mig till en terminskurs som en av mina kollegor i Österbybruk undervisade i. Första gången kan jag uppriktigt säga att jag tyckte det var lite tråkigt. Jag var då van vid mer flödesyoga och mediyogan är mer lugn och inte så flödande som jag var van vid. MediYogan innehåller även lite längre meditation på slutet som jag tyckte var ganska svårt i början. Men efter ett par gånger var jag fast! Herreguud det är ju precis det här min kropp behöver! Jag lärde mig andas på ett nytt sätt, jag lyckades dessutom få det ganska lugnt och stilla i mitt sinne och mitt huvud som annars snurrar på ganska bra. Jag har även kämpat väldigt hårt med mitt självförtroende och viljan att vara jag fullt ut utan att behöva fundera och anpassa sig till vad andra ska tycka och tänka. Det här är något som jag ständigt utvecklar och stärker när jag gör min yoga. MediYogan har verkligen hjälpt mig att övervinna dessa tankar, få ett bättre fokus igen.

Min livsfilosofi är och har alltid varit att alla människor är lika mycket värda att inte dömma någon utan att denne fått en chans att visa vem den är att det du ger av dig själv får du också tillbaka. ”Give a smile to the world and world will smile you back”

För mig handlar yoga om att titta inåt. Lära känna sin kropp se sina begränsningar och känna dem. Vad kroppen vill ha och behöver. Göra livsval och vara beredd på förändringar,skapa balans och att vara i kroppen närvarande! Andningen, fokus andning för att just hitta härnärvaro i kroppen för att skapa ett lugnt sinne och balans. Detta för att ochså skapa fria flöden i kroppen så vår livsenergi,prana kan flöda fritt genom hela vårt system.

Yoga är inte en religion men härstammar från Indien där buddhism och hinduism är stora religioner. Yoga handlar för mig också om att gå bortom religioner att gå in i hjärtat och när vi börjar leva genom vårt hjärta så ser vi bortom gränser och religioner. Vi upplever istället total samklang av att allt är ett och att vi alla är här på samma premisser.

Utbildning

Min utbildningsresa började efter jag kommit hem från ett MediYoga retreat på Bali där jag fick så många nya insikter och att yoga handlar om så mycket mer och så mycket mer för mig att upptäcka och få dela med mig av till människor. Så 2017 påbörjade jag min utbildning som nu är klar. Jag är utbildad MediYoga instruktör och nu också lärare och terapeut. En fantastisk utbildning där jag lärt mig så otroligt mycket om mig själv och andra. Är även utbildad stress och utbrändhets coach steg 1-2-3 av Elisabeth Engqvist i Spanien på villa dorothea nov-18.

Är också utbildad i yinyoga har gått modul 1 med Erik Bergendahl i Nynäshamn efter Magdalena Mcwelds yinyoga form. Även gått modul 2 för Mats och Magdalena Mcweld.

Är certifierad SoundYoga lärare sedan maj 2022

Är även i grunden utbildad förskollärare sedan 2010 men varit aktiv verksam i barnomsorgen sedan 98. Är nu också utbildad barnyogalärare så har nu barnyoga tillsammans med ”mina barn” ca 1 gång i veckan på förskolan i Marma där jag arbetar halv tid.

Framtiden

I framtiden hoppas jag, förutom mina nuvarande klasser, kunna få ta emot grupper som riktar sig till stress och utbrändhet psykisk ohälsa. En önskan om att ha rehabiliteringsgrupper inom dessa områden att kunna bli remitterad från sjukvården hit då jag förstått att detta inte riktigt existerar i dagens samhälle. Jag vill att människor ska kunna komma hit ut till lugnet,finna ro inom sig själv. Få yoga och träffa likasinnade att kunna dela och uppleva sina händelser med men också bara få vara i sig själv sin egen inre tystnad och stillhet.

Mitt inre driv har alltid varit att få hjälpa och se andra utvecklas. Först och främst barn men nu vill jag även ge mig in i de vuxnas värld och hjälpa där. Inget slår att få se någon lyckas om det så är att upptäcka bokstäver,tala eller att börja andas rätt och att leva och manifestera det liv du själv vill ha!

Sagt om mig:

”Du charmar och får en att alltid att smila med smilbanden, du får mig alltid att le😄 Så glad att jag får följa din väg❤️de du delar med dig, och att jag fått tagit del av din kunskap i Yoga, klangsskålar, och din positiva inverkan till livet❤️🙏Tack för att jag fått lära känna dig❤️❤️Bästa bästa Mia🤗🤗🤗❤️”

”Vi känner inte varandra egentligen. Men under min tid på den här jorden så har jag lärt mig att det finns speciella människor. Dels har jag hört så gott om dig. Dels när jag såg dig första gången så bara log jag inombords. Så mycket värme och kärlek, även om du bara släppte förbi mig i kön på hemköp. Läste ditt inlägg i morse. Då log jag igen. Så glad att i den här trasiga världen finns människor som förstår livet och har styrkan att möta den som vi egentligen borde. Tack Mia för att det finns sådana som Du 🙏🍃”

”Du är ren magi är så tacksam för att få uppleva dina yogapass🙏😍💜du berör och frigör. TACK”

”Be the change you wish to see in the world.” Gandhi

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: